juleblogg

Juleblogg

Mens de fleste nordmenn inntar julegløgg med eller uten rødvin, prøver jeg meg med en liten juleblogg. En raskt tur innom Sandvika storsenter ga meg noen refleksjoner etter at jeg ble lettere antastet av den ene foroverlente stand-up-selgeren etter den andre.
En hyggelig svenske ville vite hvilken kraftleverandør jeg hadde, mens den andre hyggelige svensken ville gi meg en liten gave. Til den første hadde jeg lyst til å svare: Faderen, Sønnen og Den hellige Ånd, men det ble tanken denne gangen. Den andre minnet meg om besøk i sydligere strøk der jeg har stått til regnskap for hvor mange koner og barn jeg har hvorpå jeg mottar ditto antall små grønne steiner. Når gavene er mottatt kommer en tiggerkampanje på linje med dagens aggressive markedsføring på Sandvika storsenter.

Vi blir mistenksomme når noen vil gi oss noe gratis. En venn spurte meg for noen dager siden: Når Jesus døde for våre synder på korset, og frelsen er gratis, hvorfor er det da så vanskelig å ta imot.

Det spørsmålet har jeg undret mye på. Kanskje er det den samme mistenkeligheten som dukker opp hos oss som når du møter en hyggelig svenske med en liten gavepakke.

Når jeg feirer jul, gjør jeg det for å feire ham som kom til vår verden og ga seg selv for oss. Min opplevelse er på linje med de slaveguttene som på David Livingston hadde kjøpt til frihet: – Massa, har du kjøpt oss fri? Da vil vi tjene deg resten av vårt liv.

God jul!