Valberg

Overraskelse

Den var i denne byen han møtte henne. Egentlig var det en misforståelse. Det var noen andre som mente at det burde bli et par av han og henne.

Men det ble fest. Og hverken han eller hun hadde fått med seg en annen kavaler eller ei dame for kvelden. Så ble det til at de ble sittende ved siden av hverandre og trykke.
Mange år senere satt han på toget på vei hjem fra jobb. Ute drev snøen og vinden hylte. Han visste at hun satt i bilen på vei hjem fra jobb.
Han ringte henne.
– Kan du vente på meg i Asker? Det kunne hun. Og hun gjorde det uten å vite hvorfor. Men det hendte at han gikk av toget i Asker og satt på med henne hjem. Kanskje for å handle litt underveis.
Hun var trøtt etter en lang dag på jobb. Derfor var det litt motvillig hun gikk ut av bilen for å la han får sitte bak rattet. – Hvorfor det? Svaret var kryptisk. Han hadde bare lyst.
Så kjørte han ikke hjem. Han kjørte ut av Asker sentrum og ned mot sjøen til en liten restaurant. – Jeg har altså ikke kledd meg til å gå på restaurant, protesterte hun.
De fant et bord. Og hun måtte ut på damenes for å fikse håret og sminke seg litt. Da hun kom tilbake lå den en liten eske med sløyfe. Hva er dette? Jo, det var et lite smykke og en liten lapp: Trodde du jeg hadde glemt det, i dag er det førti år siden kysset deg første gang.
Byen på bildet er Stavanger og han som har malt det er ansvarlig også for kysset i denne historien. I påsken kan du se de siste bildene hans i Eidsberg kirke. Onsdag 29. mars varmer han opp sammen med Mysen Damekor i Mysen Menighetshus Betania.