Kjøp kunst

Det er to typer teknikker som selges her. Giclée og litografi. Originale malerier og tegninger kan kjøpes etter avtale.

Giclée er digital blekkutskrift av høy kvalitet for reproduksjon av billedkunst. Betegnelsen er et nyord konstruert av trykkeren Jack Duganne i 1991 og kan også brukes om både teknikken, selve utskriften såvel som skriveren. Metoden ble opprinnelig utviklet sist på 1980-tallet for utskrifter på iris-printere, men betegnelsen har siden blitt tatt i bruk av kunstnere og gallerier om enhver høykvalitets blekkutskrift.

Litografi, lito eller steintrykk er en grafisk teknikk for trykking av bilder. Trykkmetoden er såkalt plantrykk og bygger på at fett og vann avstøter hverandre. Opprinnelig ble bildene tegnet på litosteiner, men senere er også metallplater og spesiell film tatt i bruk. Litografi var fra 1800-tallet en utbredt teknikk for massekopiering av alle slags tegninger, men brukes i dag mest til trykking av grafiske kunstblad fra en håndlitografert stein.

Fri frakt: Prisene er inkludert frakt til adresser i Norge.

Trygg handel: Betaling skjer via PayPal, verdens største aktør for håndtering av betaling. Det gir deg sikkerhet for en trygg handel. Om du ønsker det kan du bestille og betale direkte til bankkonto før bildene sendes til deg.